Bedding og redningsstation

Ny aktør på Rømø Havn

august 23, 2016

Vestergaard Marine Service vælger Rømø Havn som base

Det Frederikshavn-baserede Vestergaard Marine Service A/S, med en 2015-omsætning på 175 mio. kroner, har valgt Rømø Havn som base for sine aktiviteter i Vadehavsregionen.

VMS arbejder med alle former for reparation og vedligehold af skibe, og har i den forbindelse lejet lokaler på beddingsområdet, hvor man i øjeblikket er ved at indrette værkstedslokaler.

VMS har til formålet dannet et nyt aktieselskab, hvor ejerne består af Vestergaard Marine Service A/S fra Frederikshavn og JKP Fieldservices ApS fra Esbjerg. Det nye selskab hedder VMS Service Base Wadden Sea A/S.

Et aktiv for vindmølleoperatører

Havnechef Thorkil Hansen glæder sig over at kunne byde VMS velkommen til Rømø Havn og ser frem til et både godt og langt samarbejde.

– ”Vi har hele tiden arbejdet på at få øget aktiviteterne på det nye beddingsanlæg, og med VMS som ny aktør og med de kompetencer, de medbringer, vil dette være et rigtigt godt aktiv for havnen og Vadehavnsregionen som helhed. Det passer fint ind i havnens strategi at få etableret faciliteter og services, der er attraktive valg for både nye og eksisterende kunder, og dermed medvirker til at styrke Rømø Havn som et aktiv for operatørerne på vindmølleparkerne i Vadehavnsregionen”, siger Thorkil Hansen.

En af havnens mangeårige aktører, Rømø Havneservice, der bl.a. udfører reparationer af skibe og skibsudstyr, byder ligeledes VMS velkommen til havnen og ser frem til et godt samarbejde.

– ”Vi ser VMS som et godt supplement til vore ydelser, og jeg er sikker på, at vi kan få et godt samarbejde, der vil styrke både havnen og vore forretninger hver især. Der vil være en afsmittende effekt, hvor vi sammen kan tilbyde komplette pakker til kunderne, ligesom vi kan arbejde inden for hvert vores felt”, siger Torben Krog fra Rømø Havneservice.

Gode perspektiver i området

VMS har allerede haft det første skib på beddingen, og der er flere undervejs.

Adm. direktør for VMS Group, Peter Krogh Nymand, er begejstret for ekspansionen til Vadehavnsregionen, og tilføjer:

– ”Med vores etablering i Vadehavsregionen er vi rykket ind i et dynamisk og hurtigt voksende marked. Vindmølleindustrien giver gode perspektiver i området, og med VMS Service Base Wadden Sea opnår vi en strategisk stærk position, som vil sikre vore kunder den bedst mulige service, som er det, VMS Group er kendt for”, siger Peter Krogh Nymand.

Fakta om beddingsanlægget på Rømø Havn

  • Beddingsanlægget på Rømø havn er det oprindelige anlæg der har været en del af det tidligere skibsværft på havnen.
  • Anlægget er totalt renoveret og opgraderet i 2014, og kan i dag anvendes til bl.a. fiskerbåde og forsyningsskibe til vindmølleparkerne.
  • Beddingen har følgende data:
  • Længde af fartøj : op til ca. 30 m.
  • Bredde af fartøj : op til ca. 11 m.
  • Skibsvægt (kølbåde) op til 200 ton, katamaraner max 120 ton
  • For katamaraner er max centerlinje imellem skrog ca 8 m.

For yderligere information, kontakt venligst:

Rømø havn på 7475 5245, www.portromo.dk