Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj i Rømø Havn den 6. august 2022

juni 1, 2022

Pressemeddelelse udsendt af Tønder Kommune den 1.6.2022

Genforeningen i 1920 kommer til at spille en væsentlig rolle, når H.M. Dronningen besøger Tønder Kommune lørdag den 6. august. Både Tønder, Skærbæk og Højer kan se frem til at få kongeligt besøg på dagen.

Tønder Kommune er klar til at iføre sig sit festligste skrud, når H.M. Dronningen lørdag den 6. august besøger kommunen.

Dagen begynder på Torvet i Tønder, hvor Dronningen bliver modtaget af Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen. Herefter vil Majestæten tage på en karettur i Tønder, eskorteret af Garderhusarregimentets Hesteeskadron.

Efter karetturen vil Kommunalbestyrelsen tage mod Dronningen på Tønder Rådhus, hvorfra turen går videre til Højer. Her er der både afsat tid til at se nogle af Tøndermarsk Initiativets smukke restaureringsprojekter, et besøg i Højer Mølle samt et besøg på Højer Designefterskole, hvor nogle af skolens elever vil præsentere deres kreationer og eksamensopgaver for Majestæten.

”Vi ved jo, at Hendes Majestæt har en stor interesse for både historie, kunst, mode og – ikke mindst – unge mennesker. Derfor vil vi gerne vise et bredt udsnit af de mange spændende ting, der foregår i Tønder Kommune”, fortæller borgmester Jørgen Popp Petersen.

Sidste stop på programmet bliver Marsk Camp i Skærbæk, hvor Dronningen får mulighed for at opleve udsigten fra toppen af det 25 meter høje udsigtstårn, designet af arkitekter fra den verdensberømte danske tegnestue Bjarke Ingels Group (BIG).

På Rømø kan man også frem til det kongelige besøg. Kongeskibet Dannebrog lægger nemlig til kaj i Rømø Havn den 6. august. Og på Dannebrog vil Dronningen om aftenen afholde reception for inviterede gæster.

”Jeg tror, vi er mange, der glæder os til at se Dannebrog ligge i havn på Rømø, og jeg er overbevist om, at mange rømsere vil tage turen ned forbi havnen for at byde velkommen til både Majestæten og kongeskibet”, fortæller Jørgen Popp Petersen.

Det var oprindelig planen, at Dronningen ville have besøgt Tønder i forbindelsen med 100-året for genforeningen i 2020. Men som en konsekvens af, at corona lukkede Danmark ned, måtte det kongelige besøg desværre udskydes til 2021, men her kom corona også i vejen.

”Det bliver en festdag, når Tønder Kommune får besøg af Dronningen. Derfor planlægger vi efter, at så mange som muligt i hele kommunen får mulighed for at blive en del af den festdag det bliver den 6. august, når vi skal vise vores smukke egn frem for Hendes Majestæt”, understreger Tønder Kommunes borgmester.

Sidste gang H.M. Dronningen besøgte Tønder Kommune var i sommeren 2010, hvor hun blev ledsaget af Prins Henrik, Prins Joachim og Prinsesse Marie